Publicatiestukken in SBR genereren en versturen naar de Kamer van Koophandel

Voor bepaalde rechtsvormen van ondernemingen geldt dat conform de geldende wet- en regelgeving jaarlijks de jaarrekening dient te worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Voor kleine en middelgrote ondernemingen geldt dat niet de gehele jaarrekening openbaar behoeft te worden gemaakt. De te publiceren gegevens worden ook wel publicatiestukken genoemd en zijn in feite een uittreksel uit de jaarrekening.

Om deze publicatiestukken te kunnen genereren zal dus eerst de jaarrekening dienen te worden opgemaakt met behulp van een rapportgenerator. Vervolgens genereert u de publicatiestukken welke zijn gekoppeld aan de vereiste sbr-taxonomie van de Kamer van Koophandel. Het sbr-bericht wordt automatisch gegenereerd en verzonden naar de PM-SBR Manager. Hierin kan het rapport worden gelezen en geaccordeerd door zowel de intermediair als een vertegenwoordiger van de organisatie, waarover wordt gerapporteerd, en worden verzonden.

Online klantenportaal

Indien bij het beoordelen, accorderen en verzenden meerdere partijen zijn betrokken (de intermediair en een vertegenwoordiger van de betreffende organisatie) kan gebruik worden gemaakt van de webapplicatie PM-SBR Webmanager. Dit klantenportaal is te ontsluiten via alle devices en maakt het mogelijk online samen te werken.

Status

U kunt de verzending volgen. Zodra het bericht goed is ontvangen door de Kamer van Koophandel, verschijnt de betreffende status en ontvangt u van de Kamer in het opgegeven e-mailadres het rapport van de gedeponeerde jaarrekening ter bevestiging dat het sbr-bericht goed is aangekomen.

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de website van de Kamer van Koophandel.

flow banken

Voordelen PM-SBR Kamer van Koophandel

  • System-to-system overdracht van gegevens
  • Snellere rechtszekerheid door onmiddellijke bevestiging van deponering
  • Extra bevestiging inclusief weergave van de gedeponeerde jaarrekening in pdf
  • Foutloze overdracht van gegevens

Minimaal vereist

Over ons

PM SBR-softwaremodulen zijn producten van Pro Management Software, een organisatie die zich primair richt op het ontwikkelen van software voor meer efficiënte bedrijfsprocessen.

Ons adres

  • Pro Management Software B.V.
  • Lijstersingel 15
  • 2902 JD Capelle aan den IJssel

Direct contact

  • +31 (0) 10 451 76 76
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • @PM_Software